I går prøvede jeg så at lave en lidt anderledes og sundere lasange. Til denne lasange brugte jeg squash imellem kødsovsen, i stedet for pastaplader. Det smagte rigtig godt:) - men kæreste var dog ikke helt tilfreds med, at der ikke skulle pasta i, så han fik et enkelt lag med fuldkornspastaplader:)
Til denne lasange skal du bruge:
- hakket oksekød
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 gulerødder revet eller skåret i små fine stykker.
- 2 tsk. tomatkoncentrat
- 2 dåser flåede/hakkede tomater m. basilikum og oregano
- 2 squash skåret i tynde skiver
- kryderier (vælg selv hvad du bedst kan lide:))
- salt og pepper
sådan gør du:
- Start med at skære alle grøntsagerne ud.
Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og lad det blive brunt. Tilsæt nu de grøntsager du vil bruge og lad det stege lidt. Tilsæt nu tomatkoncentrat, de hakkede/flåede tomater og kryderierne.
lav den velkendte bachamelsovs dertil:
- 1 stor spsk. kokosolie
- 3 spsk. fuldkornsrismel
- 1/2 liter sojamælk (alm. mælk kan også bruges)
- 1/2 tsk muskatnød
- salt og pepper
smelt kokosolien og tilsæt melet. rør godt i det, for det må ikke klumpe. rør mælken i lidt efter lidt indtil det har den tykkelse du kunne tænke dig. Tilsæt nu kryderierne.
Lasangen bages i ovnen ca. 30 - 40 min:)
Etiketter
- Aftensmad (17)
- Brød og kage (9)
- Mellemmåltider (4)
- Om sundhed (4)
- tips og tricks (4)
- Morgenmad (2)
- Tilbehør (2)
- Min blok (1)
mandag den 11. februar 2013
Dagens aftensmad - gullash med mos
Herhjemme er vi meget fan af gryderetter. Eller andre retter hvor det er nemt, at få vores datter til at spise en masse lækre grøntsager uden hun opdager det:)
Her den anden dag stod den på gullash, og her får i opskriften:
Du skal bruge:
- ca. 500 g. oksekød i stykker
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpure
- gulerødder (Du kan også bruge andre grøntsager)
- ca. 1 spsk. paprika
- 1 tsk. hel kommen (kan undlades)
Til jævning:
- 2 spsk. majsstivelse
- ca. 5 spsk. kold vand
Til kartoffelmos:
- Kartofler
- smør/olie
- lidt mælk
- salt og pepper
- (evt. persille)
Sådan gør du:
Start med at sætte kartoflerne over.
skær nu kødet ud og hakke alle grøntsagerne.
- Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet. tilsæt løg og hvidløg og lad stege lidt. Rør herefter tomatpure i, og hæld ca. 1/2 liter vand i og lad retten stå og småkoge i ca. 30 min.
Når der er gået lidt tid tilsætter du gulerødderne og lader dem koge med (Hvis du bruger grøntsager i retten der skal steges, så put dem i, efter løgene).
Efter de 30 min. tilsætter du jævningen til retten, indtil den har den tykkelse du ønsker. tilsæt tilsidst kryderierne og smag retten til med salt og pepper, og evt. flere kryderier.
Server med kartoffelmos og evt drys med persille:)
Et lille tip:
Man kan også blande brokoli i sin kartoffelmos, for at få nogle flere grøntsager ned:)
- velbekomme
Her den anden dag stod den på gullash, og her får i opskriften:
Du skal bruge:
- ca. 500 g. oksekød i stykker
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpure
- gulerødder (Du kan også bruge andre grøntsager)
- ca. 1 spsk. paprika
- 1 tsk. hel kommen (kan undlades)
Til jævning:
- 2 spsk. majsstivelse
- ca. 5 spsk. kold vand
Til kartoffelmos:
- Kartofler
- smør/olie
- lidt mælk
- salt og pepper
- (evt. persille)
Sådan gør du:
Start med at sætte kartoflerne over.
skær nu kødet ud og hakke alle grøntsagerne.
- Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet. tilsæt løg og hvidløg og lad stege lidt. Rør herefter tomatpure i, og hæld ca. 1/2 liter vand i og lad retten stå og småkoge i ca. 30 min.
Når der er gået lidt tid tilsætter du gulerødderne og lader dem koge med (Hvis du bruger grøntsager i retten der skal steges, så put dem i, efter løgene).
Efter de 30 min. tilsætter du jævningen til retten, indtil den har den tykkelse du ønsker. tilsæt tilsidst kryderierne og smag retten til med salt og pepper, og evt. flere kryderier.
Server med kartoffelmos og evt drys med persille:)
Et lille tip:
Man kan også blande brokoli i sin kartoffelmos, for at få nogle flere grøntsager ned:)
- velbekomme
Abonner på:
Opslag (Atom)