lørdag den 2. februar 2013

Grove fastelavnsboller

Så er det snart fastelavn, og så skal vi selvfølgelig have fastelavnsboller. Det var rigtig svært for mig, at snuse mig frem til den helt sunde fastelavnsbolle, så der er godtnok tilsat hvedemel i opskriften. Håber i kan leve med det:)

Til dejen skal du bruge:
ca. 18 stk.

- 50 g. gær
- ½ dl. vand
- 2 dl. skummetmælk
- 1 æg
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. økologisk rørsukker eller  et par dråber sød(sukkererstatning) - du kan også bruge alm. sukker
- 200 g. fuldkornshvedemel eller fuldkornsspeltmel)
- 300 g. hvedemel

Lun mælk og vand i en gryde og opløs gæren heri. Tilsær de øvrige ingredienser. Ælt dejen og stil den til hævning i ca. 50 min. imens laver du cremen.

Til cremen skal du bruge:
- 2 æg
- 3 spsk. øko rørsukker eller 1 tsk. SØD (eller alm. sukker)
- 2 spsk. maizena majsstivelse
- 2 dl. skummetmælk
- Korn fra 2 vanillestænger

Tilsæt alle ingredienserne i en gryde og rør konstant mens du varmer massen op til kogepunktet. lad koge i ca. 1 minut mens du rører. Stil cremen til afkøling.


Når bolledejen har hævet færdig, deler du dejen i 2 stykker. Rul ud til en firkant og skær ca. 9 små firkanter. Put creme ind i midten af dejen og luk den sammen. Sørg for at den er godt lukket sammen, så cremen ikke falder ud når bollerne skal bages.
pensel bollerne med æg og bag på 200 grader i ca. 13 min.


Pynt med glasur:) - velbekomme!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar