tirsdag den 15. januar 2013

Dagens aftensmad - Kylling i peanutbutter

Ja, det lyder måske lidt skørt, men dog er det blevet min kærestes nye livret:) - Det skal dog siges, at man skulle nok kunne lide peanutbutter hvis man skal kunne lide denne her ret. Ikke fordi den smager meget af det, men man kan da ane smagen:) - prøv den og lad mig evt. høre hvad i syntes om den;)

Du skal bruge:
- ca. 500 g. kyllingebryst skåret i stykker
- 2 rødløg
- 1 aubergine eller squash
- 1 fed hvidløg
- 5 g. frisk ingefær, finhakket.
- olie(brug kokos eller hørfrø eller oliven)
- 2 kaffir-limeblade (kan undlades)
- 6 dråber fishsauce (kan også undlades)
- 1 tsk. gurkemeje
- salt og pepper
- 1 dl. peanutbutter
- 3 dl. kogende vand.

sådan gør du:
- steg kylling - tilsæt grøntsagerne sammen med kryderierne og ingefær.
- opløs peanutbutter i 3 dl. kogende vand og hæld det i gryden.
- lad det stå i 20-30 min. tilsæt evt. vand hvis du syntes sovsen bliver for tyk. server med fuldkornsris:)

Dagens aftensmad - Sund lasange med bachamelsovs og fuldkornsplader

Lasange smager lækkert og er ret nemt at lave. Vi sørger altid for, at lave en stor portion så vi har til madpakkerne dagen efter!:) - lasange kan både laves usund og sund. Her får i mit bedste bud på en lækker sund lasange med bachamelsovs.

Til kødsovsen skal du bruge:

- 500 g. hakket oksekød
- grøntsager (du kan bruge lige dem du har lyst til, du kan aldrig bruge for mange grøntsager:))
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 4 tsk. oregano
- lidt paprika
- salt og peper
- en dåse flåede tomater
- 100g tomatkonsentrat

Start med at brune løg og hvidløg. Tilsæt kød og brun det. Tilsæt nu grøntsagerne og kryderier. når grøntsagerne har fået lov at stege lidt, tilsætter du de flåede tomater og tomatkonsentrat.

Lad kødsovsen koge lidt ind mens du tilbereder bachamelsovsen.
til den skal du bruge:

- 1 stor spsk. kokosolie
- 3 spsk. fuldkornsrismel
- 1/2 liter sojamælk (alm. mælk kan også bruges)
- 1/2 tsk muskatnød
- salt og pepper

smelt kokosolien og tilsæt melet. rør godt i det, for det må ikke klumpe. rør mælken i lidt efter lidt indtil det har den tykkelse du kunne tænke dig. Tilsæt nu kryderierne.

Bag lasangen på 180grader i ca. 30 min.