lørdag den 19. januar 2013

Dagens aftensmad - Grøntsagstærte (med bacon)

Tærte smager altid godt, og det bedste er, at du kan bruge lige de grøntsager du bedst kan lide:)
Jeg har dog puttet bacon i den her tærte, men lidt fedt skal man jo også have!

Til bund skal du bruge:
- 1 dl. kold vand
- 2 æg
- 2 tsk. Fiberhusk
- 50 g. hirsemel (eller bare ekstra rismel)
- 100 g. fuldkorns rismel eller brunt rismel
- lidt citronsaft
- 25 g. majsstivelse
- 5 spsk. olie (kokos, rasp, oliven. Det kan også blandes)
- 1 tsk. spidskommen
- salt

sådan gør du:
Det nemmeste er, at rører dejen i en røremaskine. Men du kan også sagtens lave den uden.
Rør vand, husk og æg sammen i ca. 5 min. tilsæt resten af ingredienserne og rør ydeligere 10-15min. Dejen er ret klæbrig!(bare rolig, du har ikke gjort noget forkert) bred dejen ud i en tærteform og forbag den i 10-15 min. på 180 grader.

Til fyld skal du bruge kan du selv bestemme hvad du vil putte i. Jeg lavede den med bacon og squash.
Til fyldet skal du bruge:
- 4 æg.
- 1 dl. mælk
- lidt muskatnød
- lidt timian
- salt og pepper

Rør disse ingredienser sammen og hæld til ud over grøntsagerne (som du har putte i tærteformen) - Husk at stege grøntsagerne ført.
Bag tærten på 180 grader i ca. 30 - 40 min. (alt efter hvor tyk den er:p) - velbekomme!

Dagens aftensmad - Ristaffel med kylling

Endnu lidt sundt inspiration til aftensmaden:) Det er ikke så svært at lave, hvis du aldrig har prøvet det før. Men man servere "sovsen" med brune ris og andre lækre sager, som man først putter ovenpå når maden er klar til severing:D

Til "sovsen" skal du bruge:
- ca. 500 g. kyllingfilet skåret i små styker
- ca. 1 dl. vand
- 1 stort hakket løg
- 2 fed hvidløg
- en rød peperfrugt
- en dåse kokosmælk
- olie til stegning
- karry
- 1 tsk. støt gurkemeje
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. ingefær (helst frisk)

Svits karry og gurkemeje i olien(pas på det ikke brænder på!) - tilsæt derefter kyllingen og brund stykkerne. tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, spidskommen og ingefær og lad det simre lidt. Hæld derefter vand i, og lad det stå i ca. 25 min. til kyllingen er mørt. tilsæt nu kokosmælken og kog ydeligere ca. 5 min. tilsæt salt og pepper.
Nu er det klar tilservering. Til at putte på toppen bruger vi altid:

- bananer
- ananas
- peanuts (eller andre nødder ristet og saltet)
- rosiner
- kokosmel

Kun fantasien sætter grænser:)

Chokoladeguf!

Så kom jeg hjem fra skole i torsdags og var mega lækkersulten! Jeg havde sindsygt lyst til at købe en kæmpe pose slik, men i stedet fandt jeg denne fantastiske opskrift i en af mine bøger. Nu deler jeg den med jer, og håber i syntes om det, Det stillede i hvert fald min sukkertrang:)

Til chokoladeguf skal du bruge:

- 4 riskiks
- 75 g. hakket hasselnødder(tørristet på panden)
- 150 g. grofthakket mandler(tørristet på panden)
- lidt vaniliepulver
- 100 g. kokosflager (man kan også sagtens bruge kokosmel)
- ca. 200 g. 70-80 % mørk chokolade (hvis man er lidt fanatisk, kan man også købe chokolade uden sukker)
- kokosolie

Smulre riskagerne og bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. smelt chokoladen. Når chokoladen er smeltet blander du lidt kokosolie i og hælder det over de tørre ingredienser. Rør godt! - spred massen ud i et fad og sæt den i fryseren i ca. 3 timer. Bræk det i stykker og spis det som guf:)
- velbekomme