Sundhedsstyrrelsen anbefaler, at vi drikker 1/2 liter mælk om dagen. Det har dog længe været diskuteret om mælk er godt for os eller ej.
I danmark drikker vi meget mælk, i forhold til andre lande. Og det er der nok en grund til. I mange andre lande har man bl.a. fundet ud af, at mælk kan være svært allergifremkalende. Der er faktisk også mange danskere der ikke kan tåle mælk, vi ved det bare ikke, eller også reagere vi ikke på det.
Eksperter mener faktisk, at der er en sammenhæng mellem intagelse af mælk og ørepine, astma, allergi, slim og maveproblemer blandt børn. Undersøgelser viser, at bl.a. børn med ørepine som, som har droppet mælkeprodukter har fået det meget bedre! - så måske er der noget om det?
Det er desuden også bevidst, at mælk ikke indeholder nogen næring eller kalk som vi ikke kan få meget bedre i andre madvare.(grøntsager, mandler, sesamfrø mm.)
Det ville være rigtig svært at smide mælken helt ud af vores kost, da vi bruger det til så meget.
Hjemme hos os drikker vi ikke særlig meget mælk længere, men når vi gør, sørger vi for at købe vores mælk uhomogeniseret (økologisk letmælk)
I homogeniseret mælk er mælkefettet "slået i stykker" og derved har det lettere ved, at trænge ud i kroppen og ligge sig som fedt de forkerte steder.
Etiketter
- Aftensmad (17)
- Brød og kage (9)
- Mellemmåltider (4)
- Om sundhed (4)
- tips og tricks (4)
- Morgenmad (2)
- Tilbehør (2)
- Min blok (1)
lørdag den 5. januar 2013
Grøntsagssuppe med kylling
Denne suppe er min kæreste rigtig god til at lave! vi kalder den også "ryd op i køleskabet- suppe". Du kan bruge næsten alle grøntsager og den kan varieres på mange måder!
Suppen smager også rigtig godt med frisk chili, hvis man er til stærk mad. Chilien skal steges med løg, hvidløg, kylling og bacon i starten.
Det skal du bruge:
- kyllingefilet (man kan også koge en hel kylling, men det tager selvfølgelig lidt længere tid)
- løg
- Hvidløg
- bacon i tern
- grøntsager (alle kan bruges)
- olie (den sunde variant - brug oliven eller hørfrø:))
- salt og pepper
- 1 grøntsagsbullion
- lidt paprika
- lidt kary
Skær kyllingen og grøntsagerne ud i tern. Start så med at brune løg, hvidløg, kylling og bacon i olien, sammen med kryderierne. hæld derefter vand i sammen med en bullionterning. Herefter kommes grøntsagerne i. lad nu suppen småkoge i et stykke tid og server evt. med fuldkornspasta. dejlig nemt:D
Suppen smager også rigtig godt med frisk chili, hvis man er til stærk mad. Chilien skal steges med løg, hvidløg, kylling og bacon i starten.
Det skal du bruge:
- kyllingefilet (man kan også koge en hel kylling, men det tager selvfølgelig lidt længere tid)
- løg
- Hvidløg
- bacon i tern
- grøntsager (alle kan bruges)
- olie (den sunde variant - brug oliven eller hørfrø:))
- salt og pepper
- 1 grøntsagsbullion
- lidt paprika
- lidt kary
Skær kyllingen og grøntsagerne ud i tern. Start så med at brune løg, hvidløg, kylling og bacon i olien, sammen med kryderierne. hæld derefter vand i sammen med en bullionterning. Herefter kommes grøntsagerne i. lad nu suppen småkoge i et stykke tid og server evt. med fuldkornspasta. dejlig nemt:D
Abonner på:
Opslag (Atom)