Jeg glemte desværre at tage et billede af den fødselsdagslagkage jeg lavede til min kæreste. Men jeg håber i tør prøve opskriften alligevel. Bunden smager rigtig godt, og man smager faktisk ikke, at den er sund! Her får i opskriften:
Til lagkagebunde skal du bruge:
- 200 g. mandler
- 25 dadler (uden sten)
- 5 spsk. kakao
- saft fra 5 appelsiner
- 6 hele æg
- 1/2 tsk. vaniliepulver
- 1 knsp. kanel
- lidt salt og pepper
Blend først mandlerne fint. bland derefter de finhakkede mandler, dadler, appelsinsaften, kakao, vanilie, kanel, salt og pepper i en blender. (her kan det være en fordel at have en god blender. Jeg kæmpede meget med det, men hvis man ikke giver op, skal det nok lykkes til sidst:))
Pisk nu æggehviderne yil en hvid og luftig masse. Og pisk derefter æggeblommerne i en anden skål.
Bland nu æggeblommerne i dejen, og vend derefter dejen i æggehviderne.
Da jeg lavede bunden, delte jeg dejen op i to og bagte to bunde. Man kan nemlig ikke skære bunden over! - Hvis du kun bager en bund bliver den nok lidt tyk! - husk at smørre formen med olie!
kagen bages ved 160grader ca. 20 min. Pas på at bunden ikke bliver for fast!
Du kan pynte kagen med friske bær og frugt. Jeg lavede en omgang flødeskum dertil i dagens anledning:)
- I får også opskriften på en mango-jordbærcreme som kan puttes på kagen:
(jeg syntes ikke selv sælig meget om mango, så her var den ikke så stort et hit! , men vil tro, at man også kan lave det med andre slags frugt.)
TIl cremen skal du bruge:
- 1 mango
- 2 store håndfuld frossen jordbær
- 1 dl. mandelolie (kan købes i helsekosten)
- 2 knsp. vaniliepulver
- 2 knsp. kanel
- lidt salt
Kør det hele sammen i en blender til det bliver til en creme. Stilles på køl 1/2 - 1 time før det smøres på kagen.
- Hvis du kan lidt peenutbutter, kan det også smørres på kagen:)
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar