Endnu lidt sundt inspiration til aftensmaden:) Det er ikke så svært at lave, hvis du aldrig har prøvet det før. Men man servere "sovsen" med brune ris og andre lækre sager, som man først putter ovenpå når maden er klar til severing:D
Til "sovsen" skal du bruge:
- ca. 500 g. kyllingfilet skåret i små styker
- ca. 1 dl. vand
- 1 stort hakket løg
- 2 fed hvidløg
- en rød peperfrugt
- en dåse kokosmælk
- olie til stegning
- karry
- 1 tsk. støt gurkemeje
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. ingefær (helst frisk)
Svits karry og gurkemeje i olien(pas på det ikke brænder på!) - tilsæt derefter kyllingen og brund stykkerne. tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, spidskommen og ingefær og lad det simre lidt. Hæld derefter vand i, og lad det stå i ca. 25 min. til kyllingen er mørt. tilsæt nu kokosmælken og kog ydeligere ca. 5 min. tilsæt salt og pepper.
Nu er det klar tilservering. Til at putte på toppen bruger vi altid:
- bananer
- ananas
- peanuts (eller andre nødder ristet og saltet)
- rosiner
- kokosmel
Kun fantasien sætter grænser:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar