tirsdag den 15. januar 2013

Dagens aftensmad - Sund lasange med bachamelsovs og fuldkornsplader

Lasange smager lækkert og er ret nemt at lave. Vi sørger altid for, at lave en stor portion så vi har til madpakkerne dagen efter!:) - lasange kan både laves usund og sund. Her får i mit bedste bud på en lækker sund lasange med bachamelsovs.

Til kødsovsen skal du bruge:

- 500 g. hakket oksekød
- grøntsager (du kan bruge lige dem du har lyst til, du kan aldrig bruge for mange grøntsager:))
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 4 tsk. oregano
- lidt paprika
- salt og peper
- en dåse flåede tomater
- 100g tomatkonsentrat

Start med at brune løg og hvidløg. Tilsæt kød og brun det. Tilsæt nu grøntsagerne og kryderier. når grøntsagerne har fået lov at stege lidt, tilsætter du de flåede tomater og tomatkonsentrat.

Lad kødsovsen koge lidt ind mens du tilbereder bachamelsovsen.
til den skal du bruge:

- 1 stor spsk. kokosolie
- 3 spsk. fuldkornsrismel
- 1/2 liter sojamælk (alm. mælk kan også bruges)
- 1/2 tsk muskatnød
- salt og pepper

smelt kokosolien og tilsæt melet. rør godt i det, for det må ikke klumpe. rør mælken i lidt efter lidt indtil det har den tykkelse du kunne tænke dig. Tilsæt nu kryderierne.

Bag lasangen på 180grader i ca. 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar