Herhjemme er vi meget fan af gryderetter. Eller andre retter hvor det er nemt, at få vores datter til at spise en masse lækre grøntsager uden hun opdager det:)
Her den anden dag stod den på gullash, og her får i opskriften:
Du skal bruge:
- ca. 500 g. oksekød i stykker
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpure
- gulerødder (Du kan også bruge andre grøntsager)
- ca. 1 spsk. paprika
- 1 tsk. hel kommen (kan undlades)
Til jævning:
- 2 spsk. majsstivelse
- ca. 5 spsk. kold vand
Til kartoffelmos:
- Kartofler
- smør/olie
- lidt mælk
- salt og pepper
- (evt. persille)
Sådan gør du:
Start med at sætte kartoflerne over.
skær nu kødet ud og hakke alle grøntsagerne.
- Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet. tilsæt løg og hvidløg og lad stege lidt. Rør herefter tomatpure i, og hæld ca. 1/2 liter vand i og lad retten stå og småkoge i ca. 30 min.
Når der er gået lidt tid tilsætter du gulerødderne og lader dem koge med (Hvis du bruger grøntsager i retten der skal steges, så put dem i, efter løgene).
Efter de 30 min. tilsætter du jævningen til retten, indtil den har den tykkelse du ønsker. tilsæt tilsidst kryderierne og smag retten til med salt og pepper, og evt. flere kryderier.
Server med kartoffelmos og evt drys med persille:)
Et lille tip:
Man kan også blande brokoli i sin kartoffelmos, for at få nogle flere grøntsager ned:)
- velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar