I går prøvede jeg så at lave en lidt anderledes og sundere lasange. Til denne lasange brugte jeg squash imellem kødsovsen, i stedet for pastaplader. Det smagte rigtig godt:) - men kæreste var dog ikke helt tilfreds med, at der ikke skulle pasta i, så han fik et enkelt lag med fuldkornspastaplader:)
Til denne lasange skal du bruge:
- hakket oksekød
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 gulerødder revet eller skåret i små fine stykker.
- 2 tsk. tomatkoncentrat
- 2 dåser flåede/hakkede tomater m. basilikum og oregano
- 2 squash skåret i tynde skiver
- kryderier (vælg selv hvad du bedst kan lide:))
- salt og pepper
sådan gør du:
- Start med at skære alle grøntsagerne ud.
Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og lad det blive brunt. Tilsæt nu de grøntsager du vil bruge og lad det stege lidt. Tilsæt nu tomatkoncentrat, de hakkede/flåede tomater og kryderierne.
lav den velkendte bachamelsovs dertil:
- 1 stor spsk. kokosolie
- 3 spsk. fuldkornsrismel
- 1/2 liter sojamælk (alm. mælk kan også bruges)
- 1/2 tsk muskatnød
- salt og pepper
smelt kokosolien og tilsæt melet. rør godt i det, for det må ikke klumpe. rør mælken i lidt efter lidt indtil det har den tykkelse du kunne tænke dig. Tilsæt nu kryderierne.
Lasangen bages i ovnen ca. 30 - 40 min:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar