søndag den 6. januar 2013

Sunde og glutenfri boller

Nu har jeg bagt disse boller to gange og de er rigtig gode:) - det er en god ide til madpakken. Det er meningen at dejen skal være lidt kristeret i forhold til en almindelig bolledej.

Til ca. 8 stk. skal du bruge:
- 5 dl Vand
- 1 spsk. Fiberhusk (kan købes i helseforretninger)
- 10 g gær
- 1 spsk honning
- 50 g quinoamel (kan købes i helseforretninger men er ret dyrt- jeg bruger bare mere ris eller majsmel)
- 200 g groft rismel
- 50 g majsmel (gerne det grove)
- 50 g hørfrø
- 25 g sesamfrø
- 50 g knækket boghvede (kan udelades)
- 25 g majsstivelse
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk kanel

Bollerne bliver bedst rørt på røremaskine eller i food processor, men kan også sagtens laves uden! Rør vand og Husk i et par minutter til en geleagtig masse. Gær smuldres i og melsorterne, honning samt krydderier tilsættes. (Hold kernerne tilbage). Dejen må gerne røres i 5 min., så der kommer så megen luft i dejen som muligt. Herefter tilsætter du forsigtigt, mens du rører videre i hånden, hørfrø og sesamfrø og knækket boghvede. Du kan justere med mere rismel. Dejen må ikke være for fast, men skal være som en tyk, lidt fast grød. Dejen hæver lunt tildækket i ca. 30 min.

Hænderne smøres med lidt olivenolie og bollerne formes og lægges på plade. Du kan også anvende to skeer. Dejen er ikke fast som normal dej, den er lidt ”løs” i det, derfor olien. Tænd ovnen på 250 grader. Bollerne efterhæver ca 30 min. eller på hæveprogram i ovnen, mens ovnen bliver varm. Bollerne pensles med æg eller olivenolie og bages ved 250 grader i ca. 25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar